AWAKENING – MŰSORFÜZET

I. FELVONÁS

Koreográfia: Sharyam

A Sharyam Dance Universe haladó csoportjának botos előadása.

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam

A Sharyam Dance Universe új kezdő csoportja még csak 2022. szeptemberétől részese az iskola életének, de máris egy vagány műsorszámmal készültek a közönség számára.

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam

A Cellidance Hastánciskola tanítványa, Fülöp Kata és a Sharyam Dance Universe tanítványa, Berek-Halász Beáta (Nilufer) egymásra találásukat a ma este látható öröm tánccal ünneplik meg. A koreográfia második alkalommal kerül előadásra színpadon.

Koreográfia: Berek-Halász Beáta – Fülöp Katalin

Rhea 2014-ben indult el a fúziós hastánc útján, 2016-ban pedig megalapította a Rhea Fusion Dance Tánciskolát. Stílusa a fúziós és klasszikus hastáncra épülve rengeteget merít más táncstílusokból, úgy mint a balett, hip-hop. Az esten a táncosaival a Sage című koreográfiájukat mutatják be.

Koreográfia: Balogh Andrea ’Rhea’

Elérhetőség: rhea-fusion.hu

Haladó csoportunk előadásában egy fátylas Mejance-t láthatunk tele izgalmas stílusokkal.

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam

A Juliett Dívák 2020. februárjában alakult. A csapat 50 év feletti Hölgyekből áll, legtöbbjük társastáncos volt, illetve komoly versenytáncos múlttal rendelkezik. Vannak, akik minimális előképzettséggel, de annál nagyobb kitartással és lelkesedéssel tagjai csapatunknak. A stílus, amit képviselünk, társastánc alapokon showtánc. Jelmondatunk: „Ha táncolsz élsz, ha élsz, táncolsz.”.

Koreográfia / Zenevágás: Lajos Julianna

Elérhetőség: www.juliett.hu

Ezt a rövid produkciót egy anya-lánya páros mutatja be. Papp-Csepi Babett több mint 10 éve a Sharyam Dance Universe tagja. Kislánya, Médea, már édesanyja pocakjában rendszeres látogatója volt a hastánc óráknak. Táncukban 2 főnix madár ébredését és kiteljesedését láthatjuk.

Koreográfia: Papp-Csepi Babett

2019-ben egy különleges, a megszokottól eltérő koreográfia zenét választottunk, amely nagyon a táncosok szívéhez nőtt.

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam

A Cellidance Hastánciskola művészeti vezetője és koreográfusa Hahn Celesztina – Celli. Stílusát a tiszta és visszafogottan elegáns klasszikus egyiptomi Raks Sharki és a környező országok folklór táncai jellemzik. A Cellidancers Tánccsoport alapító tagjai 2007 óta táncolnak együtt. Hazai és nemzetközi versenyeken az utóbbi évtizedben számos alkalommal szép sikereket értek el. Motivációjuk elsősorban a tánc örömének átélése, a nőiesség ízléses megjelenítése és a folyamatos szakmai fejlődés.  Ezúttal Khader Ahmad Ahla Salam című számát interpretálják, mely egy különböző arab ritmusokat felvonultató, játékos és dallamokban mégis gazdag dobszóló. Mi is lehetne édesebb üdvözlet egy hastáncos számára, mint a dobok ritmusának táncba hívó szava?

Koreográfia: Hahn Celesztina

Elérhetőség: www.facebook.com/cellidance

Berek-Halász Beáta (Nilufer) 17 éve a hastánc szerelmese és a Sharyam Dance Universe Hastánciskola hűséges tagja, Modern Fantázia dobszólóval lép ma este színpadra.

Koreográfia: Berek-Halász Beáta

Nincs olyan, amit ki ne próbálnának az iskola tanítványai. Így volt ez most is és mindig rájövünk, „néha” jól esik kicsit megőrülni.

Koreográfia: Sharyam

Tóth-Czirják Alíz tanítványaiként, kezdő és haladó táncosok jöttek össze a hastánc szeretete kapcsán, hogy hétről hétre fejlesszék tudásukat. Tavasszal két új/régi taggal is bővült a csoport. Az órák jókedvű hangulata, a szeretetteljes tréfálkozás adja a Thaleia egyediségét. Nőiességük ezen a szűrőn át mutatkozik meg, és a hastánc által teljesedik ki. A tánc iránti alázat, szeretet és életörömük egyszerre jelenik meg a színpadon. Egy kecses mozdulat – egy apró, mosolygós kacsintás és még maga Thaleia, az öröm és színház istennője is mosolyogni fog a táncosok előadása közben.

Koreográfia / Zenevágás: Tóth-Czirják Alíz

Elérhetőség: www.facebook.com/AliceBellyDance

A Dally Higglerz egy női dancehall csapat, amely az erős nőiességet és saját testünk feletti önrendelkezést tartja a legfontosabb üzenetének. Ezt az üzenetet a táncban próbáljuk átadni, képviselve egy egészséges és soha nem öncélú szexisséget. Fontosnak tartjuk, hogy nekünk, mint nőknek jogunk van ahhoz, hogy kiéljük a vad, erős oldalunkat a saját szabályaink mentén.

Koreográfia: Dally HigglerzElérhetőség:

Instagram: @doubletrouble_dally

Koreográfiánk első része az AQUAWORLD Halloween partijának megrendelésére készült. A koreográfia egy nagyon rövid részlete a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz. Jó szórakozást az izgalmakhoz!

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam

II. FELVONÁS

A jó öreg klasszikus, ami mindenki szívét megdobogtatja egy igazán pörgős előadásban.

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam

Egy perc erejéig visszatérnek a kezdőink, hogy egy csodálatos legyezőfátylas produkciót adjanak elő a közönség számára.

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam

Sharyam ezúttal egy nagyon vidám műsorszámmal készült a közönség számára.

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam

Az iskola egyik kedvenc stílusa, a Baladi. Idei gálánk „kötelező” darabja már több éve várja, hogy színpadra kerülhessen.

Koreográfia: Sharyam

A Go Dance Company táncosai 2016 óta kápráztatják el a közönséget a látványos koreográfiákkal és érzelmekkel teli előadásokkal. Számos fellépés és verseny mellett több Magyar- és Európa bajnokságon is bizonyitották már rátermettségüket. A hip-hop-tól kezdve a modern és kortárs táncokon át a show és látványtáncokig számos táncstílusban próbálta ki magát a csapat, és ért el kiváló eredményeket.

Koreográfia / Zenevágás: Fekete A. Csaba

Elérhetőség: www.danceimageproduction.com

A BellyJazz csapat story-ja 2021-ben kezdődött egy tavaszi online workshopsorozat alkalmával. 

A résztvevők közül többen csatlakoztak az ősztől induló kurzusomra is, ahol már teljes erőbedobással tudtuk elkezdeni a közös munkát a GyöngyHáz Orientális Tánciskola keretei között.

Az órák során egy elkötelezett, kreatív, egymást segítő és csupa szív-lélek közösség talált egymásra, amelyben közös jellemző az újító elgondolások és kísérletező technikák iránti lelkesedés.

Első közös fellépéseink online majd offline gálákon voltak láthatók, a csoport tagjai pedig versenyeken is színpadra léptek szépséges sikerekkel.

A mostani gálára nagy örömmel hozzuk el legújabb táncunkat, amellyel, reméljük, sikerül elvarázsolni a kedves közönséget. Táncosok: Bene Andrea, Egyed Orsolya, Rembeczki Eszter 

Koreográfia: Rembeczki Eszter

Elérhetőség: www.facebook.com/eszterrembeczki.dance www.facebook.com/EszterBellyJazz

Egy újabb pörgős dobszóló a „régi” időkből, avagy készült: 2019.

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam

Lázár Alexandra Samirah 18 éve foglalkozik orientális táncokkal és a Közel-Kelet mesés kultúráival. Rendszeresen fellép itthon és külföldön egyaránt. 2006-ban nyitotta meg saját tánciskoláját, a Samirah Hastánc Stúdiót és még ugyanebben az évben megalapította az Anahita Hastánccsoportot. A csoport nevének jelentése: Istennők. Fő irányvonaluk a klasszikus egyiptomi stílus, de szenvedélyesen szeretik az autentikus, arab folklór táncokat is.

Az „AWAKENING: The New Chapter” c. gálaestre egy vidám núbiai tánccal készültek.

Koreográfia: Lázár Alexandra ’Samirah’

Elérhetőség: Facebook: @Samirah & az Anahita Hastánccsoport – Samirah Hastánc Stúdió

A Cellidance Hastánciskola csoportja a Batwanes Beek című klasszikus számra táncol.

Koreográfia: Hahn Celesztina

Elérhetőség: www.facebook.com/cellidance

Egy Halloween-i fúzió a Sharyam Dance Universe életéből.

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam

Geiger Kornélia, más néven Lia, akinek második szerelme a hastánc, egy dobszólót fog most előadni. A koreográfia megálmodója Tóth Barbara Adrien, akitől már 14 évesen vette első hastánc leckéit. A felkészülésben segítette: Tóth Tímea Sharyam.

Koreográfia: Tóth Barbara Adrien

Elérhetőség: www.facebook.com/barabellydance

Egy igazán látványos produkció Tóth-Czirják Alíz és tanítványai előadásában.

Koreográfia: Tóth-Czirják Alíz

A Karácsony sem maradhat ki az elmúlt 4 év szünetéből, így ünnepi hangulattal zárjuk a 2023-as AWAKENING gálát.

Koreográfia / Zenevágás: Sharyam